sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Merkkituote

Sohva sai uudet tyynyt kananpojankeltaisesta pellava-viskoosista. Nämä ovat oikein merkkituotteita:



Ajatus noista jokseenkin naurettavista käsin kirjotuista pikkulappusista ompelutuotteen saumassa lienee lähtöisin tästä kirjasta, jota olen viime päivinä selaillut iltalukemisena:  


Teoksen alkuperäisnimi on Scandinavian Needlecraft. Tekijä Clare Youngs on käsittääkseni brittiläinen. Tällaisia kirjoja on aina hauska selata: Joku ulkopuolinen kertoo ja opastaa, millaista meidän tyylimme ja käsityöperinteemme täällä pohjolassa on. On tosin todettava, että teoksessa esitellyt pelkistetyt kirjontamotiivit lintuineen ja sydämineen taitavat olla ennen muuta ruotsalaisia eivätkä edusta niinkään suomalaista perinnettä. Kirjan helppoja, nopeatekoisia ja huolettomalla kädellä toteutettuja kirjonta-aiheita voi käyttää kodintekstiileissä, laukuissa, myssyissä, lapasissa ja sukissa. Materiaalina käytetään paljon villahuopaa, mutta kirjontalangat ovat puuvillaa. Myös koneella kirjottuja malleja on mukana. Ihan kelpo kirja, joskin substanssi näissä koreasti kuvitetuissa kahvipöytäkirjoissa jää aina hieman niukaksi. Täyttä hintaa en maksaisi, mutta alennusmyynnistä kelpasi mukaan.

Huovasta tehdyille pikkulappusille ei kirjassa anneta selitystä, mutta laskeskelin, että niitä on käytetty ainakin seitsemässä kirjan 35 mallista. Ilmeisesti kirjoittaja on syystä tai toisesta kokenut niiden kuuluvan skandinaaviseen tyyliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti