tiistai 27. maaliskuuta 2012

Neulojan perusboksi

Neuletarvikkeet kulkevat kätevästi mukana pienessä, napakasti sulkeutuvassa peltirasiassa:

 
(Rasian kuva-aihe teksteineen on Tove Janssonin sarjakuvasta Kultainen häntä, joka päätti hänen rupeamansa sarjakuvapiirtäjänä; Lars Jansson jatkoi työtä.)

Sisältä löytyy sormikkaanneulojan perusvarustus: Sakset, eri paksuisia parsinneuloja, sormikaspuikot, mittanauha ja apulangan pätkiä.


Kova rasia suojaa välineitä, ja tavara löytyy siitä helpommin kuin pehmeästä kukkarosta. Rasiaan mahtuisi mukaan myös esimerkiksi apupuikkoja, silmukkamerkkejä ja siististi taiteltu puoliarkki, jossa on mallineuleen kaavio tai muu ohje.

Mukana kulkevan mittanauhan voisi tilan säästämiseksi katkaista tylysti lyhyemmäksi. Tiimarista saa heikohkolaatuisia mutta tehtävänsä täyttäviä mittanauhoja kaksi kappaletta eurolla. Saksien ei tarvitse olla kaikkein pienintä kokoa mahtuakseen tällaiseen rasiaan. Myös keritsimien mallisissa kätevissä lankasaksissa on sopivan kokoisia mukana kuljetettavaksi.

Nämä kaikki sakset mahtuvat vaivatta rasiaan:


Ainoa kaipaamani esine, joka ei rasiaan mahdu, on virkkuukoukku, pudonneiden silmukoiden nosteluun. Senkin voisi toki katkaista rautasahalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti