keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Crème caramel vietnamilaisittain

Tässä annoksessa ei ole kookoslastuja.

(Tuskinpa tätä Vietnamissa syödään; epäilen että jollain on ollut tarve kehittää länsimaiseen jälkiruokakulttuuriin sopiva ruokalaji aasialaisen aterian päätteeksi. Mutta hyvää se on!)


4--6 pientä annosta

reilu 100 grammaa valkoista sokeria
40 ml vettä

200 ml kookoskermaa (tai kookosmaitoa, jos haluaa kevyempää)
200 ml täysmaitoa
3 vatkattua munaa
50 grammaa ruskeaa sokeria (epäilen että omaan versiooni livahti kaksinkertainen määrä; luultavasti mikä tahansa välillä 50--100 grammaa toimii)
vähän vaniljaa (sellaisenaan, aromina, tai osan ruskeasta sokerista voi korvata vaniljasokerilla)

paahdettuja kookoslastuja ja raastettua limetinkuorta 

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Keitä sokerista ja vedestä kullanvärinen siirappi ja kaada uuninkestävien pikkuvuokien pohjalle (tämä on se karamellikastike joka päätyy annoksen päälle).

Vatkaa muut ainekset huolella sekaisin. Käyttämässäni ohjeessa neuvottiin vielä siivilöimään seos, mutta se ei ole välttämätöntä. Kaada vuokiin.

Laita vuoat isoon uunivuokaan ja täytä vuoka puolilleen kiehuvalla vedellä. Paista uunissa n. 40 minuuttia niin että seos hyytyy kunnolla.

Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi. Suojaa tarvittaessa kelmulla.

Irrota veitsellä reunoilta ja kumoa. Päälle kookoslastuja ja limetinkuorta maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti