keskiviikko 12. elokuuta 2015

Oliivikakku


Tämä leivonnainen muistuttaa rakenteeltaan hyvin kohonnutta kuivakakkua, mutta on suolainen, jopa hyvin suolainen. Ohje kirjasta 1000 Vegetarian Recipes from around the World.

250 grammaa oliiveja (kuvan kakussa vihreitä ja kalamata-oliiveja)
300 grammaa vehnäjauhoja ja 2 tl leivinjauhetta huolella sekoitettuna
4 kananmunaa
1 rkl sokeria
125 ml maitoa
125 ml oliiviöljyä
voita vuokaa varten
suolaa ja pippuria

Voitele vuoka, halkaisijaltaan noin 20 cm. Käytin silikonivuokaa, jota ei tarvitse voidella, ellei sitten maun ja kiillon takia. Pilko oliivit ja sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista jauhoista.

Vatkaa munat kevyesti. Lisää sokeri ja maun mukaan suolaa ja pippuria (suolaahan tästä ruokalajista ei puutu!). Sekoita joukkoon maito ja öljy.

Lisää taikinaan loput jauhot siivilän läpi ja lopuksi oliivit. Siirrä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoilta.

Ota uunista ja anna jäähtyä vuoassa 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä kokonaan. Kakku on mielestäni parasta jääkaappikylmänä. Sopii vaikkapa pikkupurtavaksi viinin ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti